Selectati masina

Anvelopa 205/55 R16 Yokohama Vara

2055516 YOKOHAMA VARA

Disponibilitate: In Stoc 1-2 zile

240,34lei

1-

* Montaj gratuit in Tirgu Mures

 *Livrare gratuita in Tirgu Mures, Reghin si zonele limitrofe

 * Asistenta rutiera gratuita

Anvelope de vara cu dimensiunile 205/55R16 destinate turismelor. Indicele de viteza este H iar acest lucru arata ca anvelopele permit o viteza maxima de 210 km/h. Indicele de sarcina 91 semnifica o capacitate de incarcare de Kg pe fiecare roata.

Caracteristicile acestor anvelope sunt:

Anvelope de vara - Special concepute pentru deplasarea la temperaturi de peste 7 grade Celsius. In comparatie cu anvelopele all season sau de iarna anvelopele de vara ofera o siguranta sporita, stabilitate la viraje si o mai buna franare la temperaturi ridicate. Acest lucru este posibil datorita diferitilor compusilor chimici care ii permit anvelopei de vara sa aiba o performanta mult mai mare fata de celelalte doua tipuri de anvelope. Cauciucurile de vara au mai multe blocuri de cauciuc compacte pe banda de rulare, iar acest lucru inseamna ca o suprafata mai mare din cauciuc sta mereu in contact cu asfaltul, in felul acesta creste aderenta la viteze mari.

Ce ne intereseaza la o anvelopa?

Clasa de franare: Aceasta anvelopa are Clasa B de franare pe carosabil ud. Acest lucru inseamna ca franeaza cu 15 metri mai rapid decat o anvelopa care are clasa F de aderenta.

Eficienta consumului de combustibil: Chiar daca consumul de combustibil este influentat si de alti factori ca presiunea din pneuri (este foarte important sa fie cea recomandata de producator) sau stilul de condus, rezistenta la rulare a anvelopelor este un factor care poate afecta consumul de carburant. Cu cat este mai mica rezistenta la rulare, cu atat se reduce cantitatea de carburant necesara deplasarii inainte a vehiculului si cu atat sunt generate mai putine emisii de carbon. Diferenta la consumul de carburant intre anvelopele de clasa A si G poate ajunge pana la 7,5%. Pentru un autoturism mediu, in jur de 0,65 l la 100 km parcursi, in lei la un plin de 50 litri economisim cam 20 lei la un plin (adica vreo 3,25 lei la suta de kilometri doar din anvelope). Aceasta anvelopa are Clasa C de eficienta a consumului de combustibil. Acest lucru inseamna ca consumam cu 0.04 litri de combustibil mai putin la 100km decat o anvelopa care are clasa F.

Zgomotul Exterior: Zgomotul exterior generat de anvelope la rulare este un factor important atat pentru mediu inconjurator cat si pentru pasageri. Aceasta anvelopa are nivelul de zgomot 2 si acest lucru insemana ca: anvelopa este silentioasa cu nivel de zgomot exterior mediu(intre 70-71 db).